You are currently viewing Predpremiéra filmu Vitaj doma, brate!

Predpremiéra filmu Vitaj doma, brate!

Letné premietanie v záhrade

Hoci neverím, že náhody existujú, k tomuto eventu sme prišli náhodne. Tesne pred koncertom Jozefa Hollého zaujala Belassi záhrada niekoho zo zákulisia organizátorov novej letnej komédie o Slovákoch na Balkáne, ktorá pred spustením v kinách začínala predpremiérovou tour po Slovensku. Po skvelom koncerte a úspešne rozbehnutých letných premietačkách pod hviezdami sa zapáčila myšlienka slávnostne uviesť nový film svojmu publiku v našom regióne práve pod „Belassi“ nebom, teda mimo tradičných kinosál, aj koproducentovi a organizátorovi celoslovenskej tour Jurajovi Brockovi. Nakoľko Prievidza a jej okolie je okrem iného aj rodiskom režiséra Petra Serge Butka, nápad sa ujal. A my sme išli do toho.

Stretnutie s hercami priamo v Belassi Bojnice

Po ani nie dvoch týždňoch expresných príprav uprostred vrcholiacej letnej sezóny to vypuklo. Kaskádová záhrada zaplnená, obrovské plátno pripravené, počasie ustálené, obrovský mesiac v splne a 9 hviezd na scéne. Komédia mohla začať a veru začala hneď prvým zapnutím mikrofónu a úvodnými slovami filmového realizačného tímu . A my sme sa tešili, že ďalších vyše 200 divákov si prišlo na svoje.

Po premietaní pokračovala beseda s moderátorom Vojtechom Bartkom a hlavnými účastníkmi filmu v hotelovej reštaurácii, počas ktorej bol pripravený malý raut. Aj moderátor mal čisto náhodou osobnú skúsenosť s kúskom kraja, kde sa natáčalo, čo mu umožnilo viesť debatu správnym smerom. Zážitky a skúsenosti z natáčania na Balkáne, na ktoré si hlavní protagonisti pospomínali, boli častokrát neuveriteľné a naozaj ako šité pre filmové plátno.

Ďalšie z podujatí, ktoré sa nieslo v duchu veselej nálady, neopakovateľných príbehov, zážitkov a skvelej partie ľudí. Ak ste sa zúčastnili, viete, o čom píšem, pokiaľ nie, určite si nenechajte ujsť ďalšie z nami pripravovaných eventov. Budeme sa tešiť.