Guláš z prasiatka na poľovnícky spôsob

Na 4 porcie budeme potrebovať:

600g bravčového stehna z mladého prasiatka

0,05l Slnečnicový (príp.repkový olej)

Soľ, mleté korenie čierne, mletá červená paprika, gulášové korenie

300g trojfarebná paprika

150g miešané lesné huby

200g paradajky (olúpané)

0,2l červené víno (suché-napríklad Frankovka modrá)

200g cibuľa biela

30g hladká múka (prípadne 20g zemiakový škrob)

 

 Postup:

Nakrájame na jemno bielu cibuľu a do zlata ju opečieme na slnečnicovom (prípadne repkovom) oleji.

Pridáme na kocky nakrájané mäso a opečieme ho na cibuľke. Následne pridáme, lesné huby, trojfarebnú papriku, olúpané paradajky, soľ, mletú červenú papriku, koreniny a premiešame.  (Kto má rád, môže pridať nakrájané čerstvé alebo mleté čili).

Po niekoľkých minútach podlejeme červeným vínom a necháme chvíľu podusiť.

Pridáme slepačí alebo hovädzí vývar (ak nemáme môžeme pridať vodu, no vývar nám zabezpečí lepšiu chuť) a dusíme do mäkka.

Ak sme ho príliš nepodlievali, guláš by mal byť dostatočne hustý a nepotrebuje zahusťovať, tak ho môžeme hneď podávať s domácou Karlovarskou knedľou. (prípadne s knedľou parenou, zemiakovou, chlebom alebo s varenými zemiakmi)

V prípade, že guláš potrebuje zahustiť, zaprášte ho jemne hladkou múkou a povarte. Pre celiatikov môžete ako náhradu múky použiť zemiakový škrob (napr.Solamyl).

 

Prajeme Vám dobrú chuť. 

Ak sa Vám nechce variť, môžete si vybrať z nášho obedového menu

Napíšte nám