Na 4 porcie budeme potrebovať:
600g bravčového stehna z mladého prasiatka
0,05l Slnečnicový (príp.repkový olej)
Soľ, mleté korenie čierne, mletá červená paprika, gulášové korenie
300g trojfarebná paprika
150g miešané lesné huby
200g paradajky (olúpané)
0,2l červené víno (suché-napríklad Frankovka modrá)
200g cibuľa biela
30g hladká múka (prípadne 20g zemiakový škrob)
Postup:
Nakrájame na jemno bielu cibuľu a do zlata ju opečieme na slnečnicovom (prípadne repkovom) oleji.
Pridáme na kocky nakrájané mäso a opečieme ho na cibuľke. Následne pridáme, lesné huby, trojfarebnú papriku, olúpané paradajky, soľ, mletú červenú papriku, koreniny a premiešame. (Kto má rád, môže pridať nakrájané čerstvé alebo mleté čili).
Po niekoľkých minútach podlejeme červeným vínom a necháme chvíľu podusiť.
Pridáme slepačí alebo hovädzí vývar (ak nemáme môžeme pridať vodu, no vývar nám zabezpečí lepšiu chuť) a dusíme do mäkka.
Ak sme ho príliš nepodlievali, guláš by mal byť dostatočne hustý a nepotrebuje zahusťovať, tak ho môžeme hneď podávať s domácou Karlovarskou knedľou. (prípadne s knedľou parenou, zemiakovou, chlebom alebo s varenými zemiakmi)
V prípade, že guláš potrebuje zahustiť, zaprášte ho jemne hladkou múkou a povarte. Pre celiatikov môžete ako náhradu múky použiť zemiakový škrob (napr.Solamyl).
Prajeme Vám dobrú chuť.
Ak sa Vám nechce variť, môžete si vybrať z nášho obedového menu.